Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Abhaz Mutfağı  19 Abaza Tatlısı (Apsua Azlara-Ahara) Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Tatlılar Hazırlanış Süresi 40 dakika Kaç Kişilik 6-8 ❊❊ 8 adet kuru yufka ❊❊ 1,5 kg toz şeker ❊❊ ½ kg iç ceviz ❊❊ 1 çay bardağı sıvı yağ ❊❊ 1,5 litre su Kuru yufkalar suyun altında çevrilerek yumuşatılır ve üst üste gelecek şekilde tepsiye dizilir. Üzerine bol miktarda çekilmiş iç ceviz serpilir ve yeter miktarda sıvı yağ gezdirilir. Böylece ilk kat hazırlanmış olur. Bu işlem her yeni hazırlanan katta tekrarlanır. En üst kata gelindiğinde üzerine sadece sıvı yağ gezdirilir ve önce- den 180ºC’de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Bu esnada toz şeker ve soğuk su karışımı kaynatılma- dan soğuk şerbet hazırlanır. Fırından çıkarılan börek sıcakken kesilir, ardından hazırlanan şerbet her yerine eşit olacak şekilde üzerine dökülür.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2