Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri
Balkan Türkleri Mutfağı 23 Katlama Böreği Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Hamur İşleri Hazırlanış Süresi 45 dakika Kaç Kişilik 8-10 ❊❊ 1 kg buğday unu ❊❊ 1 kg peynir ❊❊ 1 çay bardağı sıvı yağ ❊❊ 1 paket kabartma tozu ❊❊ 1 çay kaşığı tuz ❊❊ Yeteri miktar su İlk olarak yoğurma kabına alınan unun içine tuz ve ka- bartma tozu ilave edilerek yeter miktarda su ile kulak memesinden biraz daha katı bir hamur elde edilene kadar yoğrulur ve 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Hazırlanan hamur bezeler halinde birkaç parçaya ayrı- lır. Bezeler sofra üzerinde 10 cm çapında daire şeklin- de açılır. Üzerine sıvı yağ gezdirilir ve içine ufalanmış peynir konur. Üzeri kapatılarak tavada kızartılır.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2