Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Balkan Türkleri Mutfağı  25 Tarhana Çorbası Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Çorbalar Hazırlanış Süresi 25 dakika Kaç Kişilik 6-8 ❊❊ 3 yemek kaşığı tarhana ❊❊ 1 yemek kaşığı tel şehriye ❊❊ 1 yemek kaşığı domates salçası ❊❊ 1 yemek kaşığı biber salçası ❊❊ 1 yemek kaşığı tereyağı ❊❊ ½ çay bardağı sıvı yağ ❊❊ 1 tatlı kaşığı tuz ❊❊ Yeteri miktar su İlk olarak üç yemek kaşığı tarhana bir çor- ba kâsesinde ılık su ile açılır ve on daki- ka bekletilir. Bir tencerede tereyağı ve sıvı yağ salça ile kavrulur ve üzerine kaynar su dökülür. Daha sonra içine ıslatılan tarhana eklenir. En son kaynarken tel şehriye ilave edilerek yaklaşık on dakika daha kaynatılır.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2