Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Balkan Türkleri Mutfağı  27 Kabak Tatlısı Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Tatlılar Hazırlanış Süresi 45 dakika Kaç Kişilik 6-8 ❊❊ ½ kg bal kabağı ❊❊ ½ kg toz şeker ❊❊ 1 su bardağı iç ceviz ❊❊ 1 kâse kaymak ❊❊ 1 su bardağı su Bal kabağı dışı soyularak küçük dilimlere ayrılır. Toz şeker ve su ilavesi yapılarak bir tencereye koyulur ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bir süre daha pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine çekilmiş iç ceviz ve kaymak konularak servis edilir. Not: Bal kabağı dilimlenip şeker- lendikten bir gün sonra pişirildiğinde daha lezzetli olur.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2