Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Balkan Türkleri Mutfağı  29 Oturtma Tatlısı Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Tatlılar Hazırlanış Süresi 90 dakika Kaç Kişilik 10-15 ❊❊ 1 kg buğday unu ❊❊ 2 paket nişasta ❊❊ 1 su bardağı yoğurt ❊❊ 1 su bardağı süt ❊❊ 2 adet yumurta ❊❊ 1 kg toz şeker ❊❊ 1 su bardağı sıvı yağ ❊❊ 1 paket margarin ❊❊ 3 su bardağı iç ceviz ❊❊ 1 litre su Yumurta, yoğurt, süt, sıvıyağ ve un karıştırılarak hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur nişasta ile açılır, bezelere bölünerek parçalara ayrılır. Bezeler baklava yufkası inceliğinde açılarak içine iç ceviz serpilir ve oklavaya sarılır. Oklava içinden çıkarı- lır, bir parmak kalınlığında küçük parçalar halinde ke- silir. Hazırlanan parçalar kesilen kısmı aşağıya gelecek şekilde diklemesine yağlı tepsiye oturtulur. Tavada eritilen margarin tepsideki oturtmanın üzerine eşit miktarda gezdirilir. Önceden 180ºC’de ısıtılmış fı- rında iyice pembeleşene kadar pişirilir. Bu sırada su ve toz şeker ile şerbeti hazırlanır. Kayna- ma işleminden sonra ılıması için bekletilir. Ardından fı- rından çıkarılan oturtmaların üzerine hazırlanan şerbet iyice yedirilerek gezdirilir.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2