Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri
Balkan Türkleri Mutfağı 31 Sirkeli Biber Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Turşular Hazırlanış Süresi 45 dakika ❊❊ 2 kg çarliston biber ❊❊ 4-5 adet acı sivri biber ❊❊ 1 su bardağı sıvı yağ ❊❊ 1 su bardağı sirke ❊❊ 1 çorba kaşığı toz şeker ❊❊ 1 çorba kaşığı salamura tuz ❊❊ Yeteri miktar su Bir tencerede çarliston biber, sıvı yağ, sirke, tuz, toz şeker ve acı sivri biber su ilavesi ile bir- likte kaynatılır. Daha sonra şişelere doldurulur, kapağı kapatılarak serin bir yerde muhafaza edilir. İstenildiği zaman tüketilebilir.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2