Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri
Balkan Türkleri Mutfağı 35 Acılı Domates Sosu Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Soslar Hazırlanış Süresi 90 dakika ❊❊ 2 kg domates ❊❊ ½ kg acı sivri biber ❊❊ 1 su bardağı sıvı yağ ❊❊ 1 su bardağı sirke ❊❊ 2 diş sarımsak ❊❊ 1 çorba kaşığı tuz Domatesler yıkanır, kabukları soyulur ve rendelenir. İçine sıvı yağ, sirke, doğranmış acı sivri biber, doğran- mış sarımsak ve tuz ilave edilerek tencerede kayna- tılır. Daha sonra hazırlanan karışım sıcakken şişelere doldurulur, kapağı kapatılır ve vakumlanması için ters çevrilir. Serin bir yerde üzeri bir bezle örtülerek muha- faza edilir.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2