Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

İçindekiler Takdim ix Teşekkür xi Ön Söz xiii Abhaz Mutfağı 1 Aşta ve Aşta Kesme Usulü Kültürü 2 Abısta (Mısır Unundan Yapılan Katık) 5 Taze Abaza Peyniri (Apsua Aüff A’za) 7 İsli Abaza Peyniri (Apsua Aüff Yöa) 7 Cevizli Karalahana (Akıkan Yalazanı Ahulçapa) 9 Haluj 11 Cevizli Tavuk (Akıkan Yalazanı Aktu Sızbal) 12 Ekşi Erikli Yoğurt (Abhosa Sızbal) 13 Yemeklik Acıka 15 Barbunya Ezmesi (Akud Irşışı) 17 Abaza Tatlısı (Apsua Azlara-Ahara) 19 Balkan Türkleri Mutfağı 21 Katlama Böreği 23 Tarhana Çorbası 25 Kabak Tatlısı 27 Oturtma Tatlısı 29 Sirkeli Biber 31 Yufka Böreği 33 Acılı Domates Sosu 35 Beyaz Lahana Sarması 36 Çıkı Turşusu 37 Çerkez Mutfağı 39 Çerkez Tavuğu 41 Mamursa 43 Çerkez Peyniri ve İsli Çerkez Peyniri 45 Lepsi 46 Şıpsı 47 Haluj 49 Haluvpaç 51 Seku 53 Hoyaje 55 Metaz 57 Apeyeşek Tatlısı 58 Boza 59 Çerkez Turşusu 60 Şelame 61 Kurutulmuş Et 63 Gürcü Mutfağı 65 Gürcü Mantısı (Hinkali) 67 Cevizli Tavuk (Sasivi) 69 Erik Ekşili Sarımsaklı Tavuk (Niyoris Skali Katami) 73 Cevizli Patlıcan (Kakliyani) 75 Cevizli Fasulye (Malahto) 76 Pholobiya 77 Peynirli Ekmek (Haçapuri) 78 Soğanlı Börek 79 Üzüm Muhallebisi Pelemurşi (Tatara) 83 Cevizli Pancar (Survili) 84 Sütlü Buğday (Korkoti) 85 Kopma Makarna (Datzkvetili Makaroni) 86 Fındıklı Kek 87 v

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2