Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Balkan Türkleri Mutfağı  37 Çıkı Turşusu Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Turşular Hazırlanış Süresi 45 dakika ❊❊ 2 baş beyaz lahana ❊❊ 5 kg yeşil sivri biber ❊❊ 5 kg yeşil domates ❊❊ 5-6 adet acı kırmızı biber ❊❊ 1 su bardağı salamura tuz ❊❊ 1 su bardağı sirke Yeşil domates, yeşil sivri biber ve bir baş beyaz laha- na küçük olacak şekilde kıyılır ve bir leğenin içersine koyulur. İçine tuz, sirke ve ince doğranmış acı kırmızı biber de atılarak karıştırılır. Bu şekilde iki gün bekletilir. Daha sonra ayrı bir kapta bir baş beyaz lahana haş- lanır. Haşlanan lahana yaprağının içerisine daha önce hazırlanan iç malzeme konur ve ağzı iple bağlanır. Bu şekilde hazırlanan malzeme bidonun içerisine yerleş- tirilir. Bir hafta içinde yemeğe hazır hale gelir.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2