Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Çerkez Mutfağı  43 Mamursa Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Hamur İşleri Hazırlanış Süresi 20 dakika Kaç Kişilik 6-8 ❊❊ 1 kg mısır unu (Tercihen değirmende çekilmiş) ❊❊ 2 çay kaşığı tuz ❊❊ 2 litre su Servis için: ❊❊ 100 g tereyağı ❊❊ 10 parça İsli Çerkez Peyniri İki litre su ve tuz tencereye konularak içine tercihen değirmende çekilmiş mısır unu ilave edilir ve kısık ateşte haşlanır. “Belağa” adı veri- len ahşap mutfak gereci ya da ahşap bir kaşık yardımıyla ekmek kıvamına gelene kadar ka- rıştırılır. Bu işleme, karışım ahşap kaşığa yapış- mayacak kıvama gelinceye dek devam edilir. Ardından bir servis tepsisine ters çevrilerek boşaltılır ve ortasına geniş bir çukur açılarak tereyağı konulur. Mamursanın üzerine İsli Çer- kez Peyniri batırılır. Bu yemek genelde et ye- meğinin yanında tercih edilir.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2