Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

vi İçindekiler Karadeniz Mutfağı 89 Hamsili Pilav 91 Hamsili Ekmek (Kapçoni Mçkudi) 93 Sebzeli Hamsi (Kapşiya Geçveyi) 94 Taze Fasulye Turşusu Kavurması 95 Laz Böreği 97 Etli Yaprak Sarması 99 Cevizli Dövme Mancar (Luqu Kuaneyi) 101 Isırgan Otu Çorbası 103 Kaldirik Turşusu ve Kaldirik Turşusu Kavurması 105 Kaldirik Kavurması 106 Mancar Diblesi 107 Mısır Ekmeği 110 Dövme Mancar (Luqu Kankeyi) 111 Karalahana Sarması 113 Keşli Yumurta 114 Mıhlama (Kuymak) 115 Şekerleme 117 Hamsi Tava 119 Palamut Tava 121 Tuzlanmış Palamut 122 Barbun Tava 123 Mezgit Tava 125 İstavrit Tava 131 Kırım Türkleri Mutfağı 133 Göbete 135 Çiğ Börek 137 Tabak Börek 139 Alişke Çorbası 141 Un Helvası 143 Manav Mutfağı 145 Akçakoca Melengüçceği Tatlısı 147 Akçakoca Mancarlı Pide 149 Cevizli Gözleme 151 Soğan Dolması 153 Keşkek 155 Yaprak Sarması 157 Kızılcık Tarhanası 159 Ezme Fasulye 161 Peynirli, Cevizli Ev Makarnası 162 Köklü Mancar 163 Yumurtalı Mantı 164 Etli Erik 165 Kabaklı Kıvırma 167 Malay 168 Kabak Tarator 169 Höşmeri 170 İncir Sütlacı 171 Lokma 173 Roman Mutfağı 175 Dana Kuyruklu Kuru Fasulye 177 Roman Pilavı 179 Fırında Kuzu Kelle 180 Maya (Şırdan) 181 Roman Kavurma 183 Roman Yahnisi 184 Beyin Salatası 185 Şakşuka 187 İşkembe Çorbası 189

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2