Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

46 Çerkez Mutfağı Lepsi Malzemeler: Yapılışı: Yemeğin Türü ❊❊ 2 kg kemikli kırmızı et ❊❊ 250 g pirinç ❊❊ 2 adet kuru soğan ❊❊ 2 diş sarımsak ❊❊ 1 yemek kaşığı biber salçası ❊❊ 1 çay kaşığı kişniş ❊❊ 1 çay kaşığı karabiber ❊❊ 1 tatlı kaşığı tuz ❊❊ Yeteri miktar su Kırmızı etler dilimlenerek kesilir. İki adet kuru soğan salça ile kavrulur ve etler tencereye konulur. Üzerine pirinç, dövülmüş sarımsak, baharatlar ve tuz ilave edilir. Ardından yeme- ğin üzerini aşmayacak kadar su konulur ve kısık ateşte 40 dakika kaynamaya bırakılır. Et Yemekleri Hazırlanış Süresi 60 dakika Kaç Kişilik 6-8

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2