Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Şıpsı Çerkez Mutfağı  47 Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Et Yemekleri Hazırlanış Süresi 60 dakika Kaç Kişilik 6-8 ❊❊ 1 adet bütün tavuk ❊❊ 250 g pirinç ❊❊ 2 adet kuru soğan ❊❊ 1 yemek kaşığı mısır unu ❊❊ 1 yemek kaşığı buğday unu ❊❊ 1 yemek kaşığı biber salçası ❊❊ 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ❊❊ 2 diş sarımsak ❊❊ 1 tatlı kaşığı kişniş ❊❊ 1 tatlı kaşığı karabiber ❊❊ 1 çay kaşığı tuz ❊❊ Yeteri miktar su Bütün bir tavuk bölünerek parçalara ayrılır. İki adet yemeklik doğranmış kuru soğan salça ile kavrulur ve parçalara ayrılmış tavuk etleri ile birlikte tence- reye konulur. Üzerine pirinç, dövülmüş sarımsak, kişniş, karabiber ve tuz ilave edilir. Ardından ten- cerenin yarısına gelecek kadar su eklenir ve kısık ateşte 40 dakika kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığında üzerine mısır ve buğday unu eklenerek 10 dakika daha yavaşça karıştırı- larak kaynatılır.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2