Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Çerkez Mutfağı  49 Haluj Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Hamur İşleri Hazırlanış Süresi 30 dakika Kaç Kişilik 6-8 ❊❊ 1,5 kg buğday unu ❊❊ ½ kg Çerkez Peyniri ❊❊ 2 su bardağı sıvı yağ ❊❊ ½ bağ maydanoz ❊❊ 1 yemek kaşığı tuz ❊❊ Yeteri miktar su Bir buçuk kilogram un, tuz ve yeter miktarda ılık su bir kabın içerisinde yoğrulur ve 15 da- kika kadar dinlendirilir. Bu şekilde kulak me- mesinden daha sert kıvamda bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur, mantı yufkası ince- liğinde oklava ile açılır. Açılan hamur 5-6 cm çapında yuvarlak olacak şekilde kesilir. Bu aşamada, Çerkez Peyniri ve maydanoz karıştırılarak bir harç elde edilir. Bu harçtan, kesilen yuvarlak hamurların ortasına konur, katlayıp kapatılır ve k enarları tırtıklı bir aparat ile kesilir. Ardından yağda kızartılarak servis edilir.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2