Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri
Çerkez Mutfağı 51 Haluvpaç Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Hamur İşleri Hazırlanış Süresi 60 dakika Kaç Kişilik 6-8 ❊❊ 1 kg buğday unu ❊❊ 1 adet yumurta ❊❊ 1 su bardağı sıvı yağ ❊❊ 1 paket kabartma tozu ❊❊ 1 yemek kaşığı tuz ❊❊ Yeteri miktar su Derin bir kabın içerisinde un, kabartma tozu, yu- murta ve tuz, ılık su ilave edilerek yoğrulur. Hazır- lanan hamurun üzerine nemli bir bez örtülerek bir saat kadar dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur oklava yardımı ile açılır ve rulo haline getirildikten sonra oklava çıkarılır. Tavaya alınmadan önce hamurun üstü yağlanır ve yağlanan yüzey alta gelecek şekilde sarmal olarak tavaya yerleştirilir. Her iki tarafı da kızarıncaya ka- dar ters düz edilir.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2