Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Çerkez Mutfağı  57 Metaz Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Ara Sıcaklar Hazırlanış Süresi 45 dakika Kaç Kişilik 5-10 ❊❊ 1,25 kg mısır unu ❊❊ 250 g buğday unu ❊❊ 2 yemek kaşığı sıvı yağ ❊❊ 600 g iç ceviz ❊❊ 5 adet kuru soğan ❊❊ 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber ❊❊ 1 çay kaşığı karabiber ❊❊ 2 çay kaşığı tuz ❊❊ Yeteri miktar su Mısır unu, buğday unu ve tuz karıştırılarak sıcak su ile yoğurulur ve yaklaşık 8 saat dinlenmeye bı- rakılır. İç ceviz havanda yağı çıkana kadar dövülerek bir kaba alınır, üzerine kırmızı pul biber ve karabiber ilave edilir. Üç adet kuru soğan ince ince doğra- narak yarım kaşık tuz ilavesi ile cevizin üstüne eklenir. Daha sonra iki adet kuru soğan yemeklik doğra- nıp iki yemek kaşığı sıvı yağ ile hafif sarımtırak olana kadar sotelenir, ardından soğutulup cevizli malzemenin üstüne eklenir ve güzelce yoğrulur. Dinlendirilen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, avuç içinde inceltilir ve ortasına ceviz büyüklüğünde iç malzeme konularak yuvar- latılır ve kapatılır. Derin bir tencerede kaynar tuzlu suda haşlanarak pişirilir. Not: Hamur ortala- ma 8 saat dinlen- dirilir. İç malzeme hazırlama ve pişme süresi 45 dakikadır.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2