Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Apeyeşek Tatlısı Malzemeler: Yapılışı: Yemeğin Türü ❊❊ 4 su bardağı buğday unu ❊❊ 1 çay bardağı irmik ❊❊ 3 çorba kaşığı yoğurt ❊❊ 4 su bardağı toz şeker ❊❊ 125 g tereyağı ❊❊ 2 adet yumurta ❊❊ 1 su bardağı iç ceviz ❊❊ 1 paket kabartma tozu ❊❊ 5 su bardağı su Geniş bir kabın içinde un, irmik, kabartma tozu, eri- tilmiş tereyağı, yoğurt ve su katılarak kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğurulur ve 30 dakika dinlenmeye bırakılır. Bir su bardağı çekilmiş iç ceviz ve iki adet yumurta- nın akı karıştırılarak iç malzeme hazırlanır. Beş su bardağı su ve dört su bardağı toz şeker derin bir tencerede şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Dinlenen hamur merdane yardımıyla ince, kare şek- linde açılır. Açılan hamurun içine iç malzemesi ko- nularak rulo yapılır ve birer parmak uzunluğunda kesilir. Kesme işlemi bittiğinde kızgın yağda kızartılır. Hamurların üzerine daha önce kaynatılan şerbet dö- külür. Ardından servis edilir. Tatlılar Hazırlanış Süresi 60 dakika Kaç Kişilik 6-8 58 Çerkez Mutfağı

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2