Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Boza Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: İçecekler Hazırlanış Süresi 3-4 gün Kaç Kişilik 20-25 ❊❊ 1,5 kg mısır unu ❊❊ 1 kg buğday unu ❊❊ 4 litre su Bir buçuk kilogram mısır ve yarım kilogram buğday unu geniş bir kabın içerisinde karıştırılır. İki buçuk litre sıcak su yavaş yavaş üzerine dökülerek yoğurulur. Ha- mur kıvamına geldikten sonra tepsilenir ve fırına verilir. Önceden ısıtılmış 180ºC’lik fırında 45-60 dakika kadar pişirilir. Pişme işleminden sonra bir gün bekletilir. Ertesi gün mısır ekmeği ufalanarak bir tencereye konur ve üzerine bir buçuk litre su ilave edilerek kıvama gelin- ceye kadar pişirilir. Daha sonra üzerine yarım kilogram buğday unu serpilir, 2-3 gün sıcak ortamda tatlanması için bekletilir. Elekten süzülerek boza hazır hale getirilir. Çerkez Mutfağı  59

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2