Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Çerkez Turşusu Malzemeler: Yapılışı: Yemeğin Türü ❊❊ 1 orta boy beyaz lahana ❊❊ 1 kg kırmızı pancar ❊❊ 10 adet acı biber ❊❊ 1 tatlı kaşığı toz şeker ❊❊ 5 yemek kaşığı tuz ❊❊ 3 litre su İlk olarak beyaz lahanalar yıkanır, arzu edilen bü- yüklükte doğranır, kaynayan suda istenilen kıvamda haşlanır ve soğumaya bırakılır. Kırmızı pancarın kabukları soyularak dilimlenir. Bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır ve soğu- maya bırakılır. Kırmızı pancarın suyu turşu suyunda kullanılmak üzere bir köşeye ayrılır. Turşu Suyunun Hazırlanması: Kırmızı pancarın soğuyan suyunun içine yeteri kadar tuz ve bir tatlı kaşığı toz şeker eklenerek eriyinceye kadar karıştırılır. Soğuyan beyaz lahanalar ve kırmızı pancarlar, bir kava- noza karışık bir şekilde içine acı biberler de eklenerek yerleştirilir. Kavanozun içine hazırlanan turşu suyu, üst kısımda iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur, kavanozun kapağı hava almaması için iyice kapatılarak oda sıcaklığında 2-3 gün ekşimeye bırakılır. Turşular Hazırlanış Süresi 60 dakika 60 Çerkez Mutfağı

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2