Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Gürcü Mutfağı  67 Not: Bu yemeğin özel- liği elle yenmesidir. Çünkü çatal batırılırsa hinkalinin içindeki sular akarak lezzetini kaybettirebilir. Gürcü Mantısı (Hinkali) Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Hamur İşleri Hazırlanış Süresi 120 dakika Kaç Kişilik 8-10 ❊❊ 1 kg orta yağlı kıyma ❊❊ 2 adet iri kuru soğan ❊❊ 1,5 kg buğday unu ❊❊ 2 adet yumurta ❊❊ 1 tatlı kaşığı pul biber ❊❊ 1 tatlı kaşığı karabiber ❊❊ 1 tatlı kaşığı tuz ❊❊ Yeteri miktar su İlk olarak yoğurma kabına un alınır. İçine tuz, yu- murta ve yeteri miktar kaynatılıp ılıtılmış su ilave edilir. Kulak memesinden biraz daha katı hamur yoğurulur ve 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta kıyma bir kaba alınır. İçine çok ince doğranmış soğan, tuz ve karabiber konur. Bir su bardağı su da ilave edilerek kıyma yumuşatılır. Dinlemiş hamurdan küçük bezeler hazırlanır ve on beş santim çapında açılır. Çok ince olmamasına dikkat edilir. Ortasına hazırlanmış kıymalı harçtan konur. Bohça şeklinde büzerek kapatılır. Bu şekil- de hazırlanan mantılar bol su ile haşlanarak servis tabağına alınır. Arzu eden karabiber serperek servis edebilir.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2