Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri
Gürcü Mutfağı 69 Cevizli Tavuk (Sasivi) Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Et Yemekleri Hazırlanış Süresi 60 dakika Kaç Kişilik 10-12 ❊❊ 1 bütün tavuk ❊❊ 300-400 g iç ceviz ❊❊ 1 yemek kaşığı acıka ❊❊ ½ su bardağı mısır unu ❊❊ 1 tatlı kaşığı tuz ❊❊ Yeteri miktar su Bir bütün tavuk tuz eklenerek derin bir tencerede bol su ile haşlanır. Tavuk suyu yemeğin sosunda kullanılmak üzere ayrı bir kapta bekletilir. Daha sonra haşlanan tavuğun derisi soyulur ve beyaz etleri iri parçalara ayrılarak ayrı bir kapta bekleti- lir. Bu işlemden sonra mutfak robotu yardımıyla iç cevizler çekilir ve ayrı bir kaba alınır. Yarım su bardağı mısır unu ılık su ile iyice yoğuru- lur, köfte haline getirilir ve bol suda haşlanır. Haş- lanmış köfteler ve acıka, çekilmiş iç cevizin içine eklenir ve cevizin yağı çıkana kadar iyice ezilir. Ezilen harca, cevizli sos çorba kıvamına gelene kadar tavuk suyu eklenerek inceltilir. Daha sonra haşlanıp parçalanmış tavuklar bir servis tabağına alınır ve üzerine hazırlanan tavuk sosu dökülür. Son olarak çıkarılan ceviz yağı üze- rine gezdirilerek servis edilir.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2