Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Gürcü Mutfağı  73 Not: Arzu eden pişme esnasında üzerine pul biber de ilave edebilir. Erik Ekşili Sarımsaklı Tavuk (Niyoris Skali Katami) Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Et Yemekleri Hazırlanış Süresi 30 dakika Kaç Kişilik 4-6 ❊❊ 1 kg tavuk budu (İsteğe göre tavuğun kanadı da olabilir.) ❊❊ 1 yemek kaşığı erik ekşisi ❊❊ 1 yemek kaşığı tereyağı ❊❊ 5-6 diş sarımsak ❊❊ 1 tatlı kaşığı pul biber ❊❊ 1 tatlı kaşığı tuz ❊❊ Yeteri miktar su Tavuk butları bir tencere içerisinde yarım kahve fincanı su eklenerek kavrulur. Daha sonra üzerine tereyağı ve dövülmüş sarımsaklar eklenir. İki su bardağı suda inceltilmiş erik ekşisi de eklenerek kavrulan tavukların üzerine dökülür. 10-15 daki- ka daha bu şekilde kısık ateşte pişirmeye devam edilir.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2