Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Gürcü Mutfağı  75 Cevizli Patlıcan (Kakliyani) Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Salatalar ve Mezeler Hazırlanış Süresi 45 dakika Kaç Kişilik 10-12 ❊❊ 5-6 adet iri patlıcan ❊❊ 1 tatlı kaşığı kişniş ( kinzi ) ❊❊ 1 tatlı kaşığı reyhan ❊❊ 1 tatlı kaşığı kondari (cibrise) ❊❊ 1 tatlı kaşığı safran (zerdeçal) ❊❊ 1 tatlı kaşığı foy otu ❊❊ 3-4 diş sarımsak ❊❊ 2 su bardağı iç ceviz ❊❊ 1 su bardağı sıvı yağ ❊❊ 1 kahve fincanı üzüm sirkesi ❊❊ 1 tatlı kaşığı tuz ❊❊ 1 su bardağı önceden kayna- tılan ve soğutulan su Patlıcanlar alacalı şekilde soyulur. Uzun şeritler halinde fazla ince olmamak şartı ile kesilir. Daha sonra tuzlu suda acısı gidene kadar bekletilir. Bu şekilde hazırlanan patlıcanlar kızartılır. İç ceviz incecik çekilir, içine tüm baharatlar ek- lenir ve karıştırılır. Üzerine azar azar su ilavesi yapılarak boza kıvamına getirilir. Kızarmış patlı- canlara hazırlanan bu sos sürülür ve rulo şeklin- de sarılarak servis tabağına alınır.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2