Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Pholobiya Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Sebze Yemekleri Hazırlanış Süresi 80 dakika Kaç Kişilik 8-10 ❊❊ 1 demet karalahana ❊❊ ½ kg barbunya (Akşamdan ıslatılmış ) ❊❊ 1 kahve fincanı mısır unu ❊❊ 2 su bardağı kıyılmış iç ceviz ❊❊ 1 adet sarımsak ❊❊ 1 çay kaşığı pul biber ❊❊ 1 çay kaşığı tuz Bir gün önceden ıslatılmış barbunyalar ortalama 30 dakika süre ile haşlanır ve daha sonra sudan çıkarılır. Haşlanan barbunya suyunun içerisine doğranan karalahanalar atılır ve pişmeye bırakılır. Karalahana pişmeye yakın barbunyalar eklenerek yaklaşık 5 dakika daha pişirilir. Terbiyesi için ye- meğe, mısır unu, havanda dövülerek yağı çıkarıl- mış iç ceviz, dövülmüş sarımsak, tuz ve pul biber eklenerek 5 dakika daha karıştırılarak pişirilir. Gürcü Mutfağı  77

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2