Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Peynirli Ekmek (Haçapuri) Malzemeler: Yapılışı: Yemeğin Türü ❊❊ 1 kg buğday unu ❊❊ 1 küçük paket toz maya (Bir paket instant toz maya) ❊❊ ½ kg kaşar peyniri ❊❊ ½ kg köy peyniri ❊❊ 2 yemek kaşığı yoğurt ❊❊ 3-4 yemek kaşığı tereyağı ❊❊ 1 su bardağı sıvı yağ ❊❊ 1 adet yumurta ❊❊ 2 yemek kaşığı toz şeker ❊❊ 1 tatlı kaşığı tuz ❊❊ 4 su bardağı su Bir kabın içine bir su bardağı sıvı yağ, dört su bardağı ılık su, tuz, toz şeker ve maya konulur. Yaklaşık bir kilogram un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilinceye kadar yoğurulur ve mayalan- maya bırakılır. Mayalanan hamur beş büyük pazıya ayrılır. Tezgâha un serpilir ve hazırlanan pazılar elle yirmi santim çapında olacak şekilde açılır. Ortasına bolca rendelenmiş köy ve kaşar peyniri harcı konur ve büzülerek toplanır. Büzülen hamur tekrar un yardımıyla elle bastırılarak yaklaşık kırk santim çapına ve yarım milim kalınlığa gelinceye kadar açılır ve fırın tepsisine konulur. Üzerine yoğurtla karışık yumurta sarısı sürülür. Önceden 180-200ºC’de ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir. Piştikten sonra üzerine tere- yağı sürülüp servis edilir. Hamur İşleri Hazırlanış Süresi 180 dakika Kaç Kişilik 10-15 78 Gürcü Mutfağı

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2