Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri
Soğanlı Börek Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Hamur İşleri Hazırlanış Süresi 60 dakika Kaç Kişilik 10-15 ❊❊ 1 kg buğday unu ❊❊ 2 adet yumurta ❊❊ 1 su bardağı sıvı yağ ❊❊ 2 yemek kaşığı tereyağı ❊❊ 1,5-2 kg kuru soğan ❊❊ ½ tatlı kaşığı karbonat ❊❊ 1 tatlı kaşığı karabiber ❊❊ 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ❊❊ 1 tatlı kaşığı tuz ❊❊ Yeter miktar su İlk olarak yoğurma kabına un alınır. İçine yumurta, tuz ve karbonat ilave edilir. Kulak memesinden biraz daha katı olacak şekilde hamur yoğrulur ve 15 daki- ka kadar dinlenmeye bırakılır. Bir tavada soğanlar rendelenir ve tereyağı ile kavru- lur. İçine karabiber, tuz ve kırmızı toz biber ilave edilir. Dinlenmeye bırakılan hamurlar pazılara ayrılır. Pazı- lar mantı yufkası inceliğinde açılır ve yarısına hazır- lanan soğanlı malzeme yayılır. Diğer yarısı üzerine gelecek şekilde kapatılır. Her tarafına elle bastırıla- rak hamurun açılmaması sağlanır. Bir rulet yardımıy- la 4-4,5 santim genişliğinde hamur kesilir. Kesilen bu şeritler 4-5 santim boyunda tekrar kesilir, kızgın yağda kızartılır ve servis edilir. Gürcü Mutfağı 79
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2