Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Gürcü Mutfağı  83 Üzüm Muhallebisi Pelemurşi (Tatara) Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Tatlılar Hazırlanış Süresi 30 dakika Kaç Kişilik 6-8 ❊❊ 1 litre kokulu üzüm suyu ❊❊ 8 yemek kaşığı buğday unu ❊❊ 2 kahve fincanı toz şeker ❊❊ 10-12 adet bütün iç ceviz Bir tencereye üzüm suyu, toz şeker ve buğday unu eklenip ocağa konur. Katılaşıncaya kadar karıştırıla- rak pişirilir. Bu işlemden sonra kâselere doldurulur. Üzerine birkaç tane bütün iç ceviz konulur. Soğuyun- ca servis edilir.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2