Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri
Cevizli Pancar (Survili) Malzemeler: Yapılışı: Yemeğin Türü ❊❊ 1 kilo kırmızı pancar ❊❊ 2 su bardağı iç ceviz ❊❊ 4-5 diş sarımsak ❊❊ ½ çay bardağı zeytinyağı ❊❊ 1 kahve fincanı sirke ❊❊ 1 tatlı kaşığı acı pul biber ❊❊ 1 tatlı kaşığı tuz ❊❊ Yeteri miktar su İlk olarak pancarlar yumuşayana kadar haşlanır. Ka- bukları soyulduktan sonra küp küp doğranır. İsteğe göre rendelenebilir. İçine sarımsak, çekilmiş iç ceviz, tuz, ve zeytinyağı eklenir. Arzu eden acı pul biber de ilave edebilir. Karıştırılarak servis tabağına konur. Ya- rım saat bu şekilde dinlendirilerek servise hazır hale getirilir. Salatalar ve Mezeler Hazırlanış Süresi 45 dakika Kaç Kişilik 10-15 84 Gürcü Mutfağı
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2