Kültür Çesitliliği ile Düzce Lezzetleri

Sütlü Buğday (Korkoti) Yemeğin Türü Malzemeler: Yapılışı: Salatalar ve Mezeler Hazırlanış Süresi 60 dakika Kaç Kişilik 10-15 ❊❊ ½ kg buğday ❊❊ 2,5 litre süt ❊❊ 3 yemek kaşığı tereyağı ❊❊ 1 tatlı kaşığı tuz Buğday bir akşam öncesinden iyice yıkanarak bir ten- cereye alınır. 10-15 dakika kaynatılır. Üzeri temiz bir örtü ile sarılarak sabaha kadar bekletilir. Bir akşam önceden hazırlanan buğdayın üzerine kay- namış sütün yarısı azar azar ilave edilir. Kalan süt de buğdaya çektire çektire yedirilir. Bu şekilde pişirilen buğday boza kıvamına geldiğinde ocaktan alınır. Ser- vise sunulurken üzerine bol tereyağı eritilerek dökülür. Gürcü Mutfağı  85

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2