Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: Hamur için: • Un • Tuz • Su Çorba için; • 100 gr. kýyma • 1 tatlý kaþýðý domates salçasý • 1 çay kaþýðý biber salçasý • Kuru nane , tuz, karabiber • Küçük soðan rendesi Hazýrlanýþý: Un, tuz ve su yoðrulur. Açýlýp birer santimlik kareler halinde kesilip bekletilir. Diðer tarafta tencereye biraz yað konup soðan ve kýyma ile kavrulur. Salça ilave edilir. Bir iki defa çevirdikten sonra sýcak suya koyulur. Tuz, karabiber ve nane ilave edilir. Kaynamaya baþlayýnca hamur içine atýlýr. Çorba kývamýna gelince ateþten alýnýr. Sunum; sýcak olarak servis yapýlýr. Tekke Çorbasý

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2