Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 500 gr. süzme yoðurt • 2 kaþýk un • 1 yumurta • 6 bardak su (2 bardak et suyu 4 bardak su) • 1 çay bardaðý pirinç • Tuz , kýrmýzý biber , nane • Tereyaðý Hazýrlanýþý: Bir tencereye yoðurt, yumurta ve un konularak kaþýkla iyice ezilir. Yavaþ yavaþ su ilave edilerek orta ýsýdaki bir ocakta kaynayýncaya kadar aðýr aðýr karýþtýrýlýr. Kaynadýktan sonra tuz ve 2 bardak et suyu ilave edilir. Pirinçler iyice yumuþayana kadar, kýsýk ateþte piþirilir. Sunum; üzerine tereyaðý kýzdýrýlarak kýrmýzý toz biber konulup arzuya göre nane ilave edilerek servise sunulur. Yoðurtlu Çevirme Çorbasý

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2