Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 1 su bardaðý ince bulgur • 3 yemek kaþýðý tarhana • 1 yemek kaþýðý un • ½ fincan kuru nane • 1 çay kaþýðý karabiber • 1 büyük kuru soðan • ½ paket et suyu • 1 yemek kaþýðý salça • 2 diþ sarýmsak • 1 kase yoðurt Hazýrlanýþý: Bir kaptaki ince bulgurun üzerine, bir çay bardaðý sýcak su gezdirilerek kabarmasý beklenir. Tarhana, un, karabiber ve nane karýþtýrýlarak katý bir karýþým elde edilir. Elimizde yuvarlayarak bilye büyüklüðünde küçük toplar yapýp, unlu bir tepsiye sýralanýr. Bir baþka tencerede soðan, yað ve salça kavrulur. Üzerine beþ su bardaðýna yakýn su doldurulur, kaynayan salçalý suya önceden yuvarladýðýmýz toplar atýlýr. Birbirine yapýþmamasý için tane tane atmakta yarar vardýr. Kýsýk ateþte bulgurlar iyice piþinceye kadar kaynatýlýr. Daha çok lezzet elde etmek için, et suyu ilave edilebilir. Sunum; küçük bir kasede yoðurt ezip, içine dövülmüþ sarýmsak karýþtýrýlarak sos hazýrlanýr. Bu sos, sýcak olarak tabaklara servis yapýlan Sýkýcýk'a arzuya göre dökülür. Elde sýkýlarak yuvarlandýðý için bu yemeðe "Sýkýcýk" adý verilmiþtir. Sýkýcýk Çorbasý

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2