Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 300-400 gr. un • Tuz , su • 100 gr. kýyma • 1 adet domates • 1 adet yeþil biber • 1tatlý kaþýðý nane • 2 yemek kaþýðý süzme yoðurt • 1 çay bardaðý sývý yað • 6 çorba kasesi su • 1 tatlý kaþýðý salça Hazýrlanýþý: 300-400gr. un, tuz ve yeterince su ile hamur yoðrulur. Oklava ile açýlýr. Üzeri hafif unlanarak kurumaya býrakýlýr. Ýnce þeritler halinde kesilir.Tutmaç hamuru büyük miktarlarda kýþlýk olarak hazýrlanýp, kurutulur ve kavanozlarda saklanýr. Daha sonra çorbalarda kullanýlýr. Çorba piþirilecek tencereye 1 çay bardaðý sývý yað konur. 100 gr. çið kýyma hafif kavrulur. Buna ince doðranmýþ yeþil biber eklenerek tuz ilave edilir. Ýnce doðranmýþ domates (rendelemiþ domates de olabilir) ilave edilir. Hafif piþirilir. 1 tatlý kaþýðý kuru nane serpilip, karýþtýrýlýr. Ezilmiþ 2 yemek kaþýðý süzme yoðurdun içine çorbanýn suyundan 1 kaþýk konarak alýþtýrýlýr. Yoðurt çorbaya ilave edilir. Sunum; ýlýk olarak servis yapýlýr. Tutmaç Çorbasý

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2