Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 1 su bardaðý yeþil mercimek • 1 çay bardaðý eriþte • 1 adet soðan • Tereyaðý • 1 yemek kaþýðý domates salçasý • Tuz • Nane Hazýrlanýþý: Yeþil mercimekler suda biraz bekletildikten sonra bir süre haþlanýr. Soðan pembeleþinceye kadar tereyaðý ile kavrulur, isteðe göre içine salça da katýlabilir. Bu karýþýmýn üzerine diðer tarafta haþlanan mercimeklerin suyu süzülerek tencereye ilave edilir. Tuzu katýldýktan sonra mercimekler piþinceye kadar kaynatýlýr. Çorbanýn içine tutmaç çorbasýnda olduðu gibi küçük kesilmiþ kare hamurlardan atýlýr, isteðe göre çorbaya kýyma da katýlabilir. Sunum; üzerine bol nane serpilerek, ýlýk servis yapýlýr. Yeþil Mercimek Çorbasý

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2