Kütahya Mutfak Kültürü
Malzemeleri: ½ kg. kýyma 1 çay bardaðý pirinç 1 baþ soðan Tuz , karabiber, ½ çay bardaðý sývý yað 2 adet domates , 2 kaþýk salça 200 gr. yaprak 1 kaþýk tereyaðý Hazýrlanýþý: Kýymanýn içine soðan, domates küçük küçük doðranýr. Ýçine pirinç, tuz, biber ve yumuþatacak kadar su karýþtýrýlýr. Yapraklarý sýcak su ile haþladýktan sonra yapraðýn geniþ yerinden baþlanarak sarýlýr. Piþirilmeden önce minik minik tereyaðý konulur. Hafif ateþte piþirilir. Sunum ; üzerine yoðurt konarak servis yapýlýr. Etli Yaprak Sarma
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2