Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 1kg. soðan • 1 su bardaðý pirinç • 1 su bardaðý zeytinyaðý • 1 domates • 1 çay kaþýðý þeker • Tuz • Yenibahar • Nane, maydanoz Hazýrlanýþý: Soðanlar küçük küçük doðranýr, yaðda kavrulur. Önceden ýslatýlýp yýkanmýþ pirinç soðana ilave edilerek kavrulur. Domates de robotta çekildikten sonra içine dökülür. Yarým bardak su ile içi piþirilir. Üzerine toz þeker, nane ve yenibahar ilave edilir. Dolmalýk soðanlar altýndan ve üstünden kesildikten sonra haþlanýr. Teker teker çýkartýlarak midye þeklinde sarýlýr. Daha sonra yeþillik ile süslenir. Sunum ; ýlýk olarak servis yapýlýr. Zeytinyaðlý Soðan Dolmasý

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2