Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • Bulgur • Kese yoðurdu • Nane • Soðan • Ilýbada (Labada) • Kýrmýzý biber • Karabiber Hazýrlanýþý: Bulgur, sýcak suyla kabartýlýr. Soðuduktan sonra kese yoðurdu , ince doðranmýþ soðan ve ince doðranmýþ taze nane ile yoðrulur. Ýsteðe göre karabiber veya kýrmýzý biber ilave edilir. Labadalar sýcak suda az haþlanýr. Haþlanan labadalarýn dýþýndaki damar kýsmý kesilerek inceltilir. Labadalarýn içine, önceden hazýrlanmýþ olan iç konarak sap kýsmýndan uca doðru muska þeklinde sarýlýr. Labadalarýn damarlý kýsmýnýn (tersinin) içe gelmesine özen gösterilir. Sarma iþlemi bittikten sonra sývý yað ile yaðlanmýþ tencerenin dibine iki sýra labada yapraðý serilerek hazýrlanmýþ olan dolmalar dizilir. 10-15 dakika piþirilen dolmalar ocaktan indirilerek dinlendirilir. Sunum ; isteðe göre sýcak veya soðuk olarak servise sunulan ýlýbada dolmasý, yoðurtla servis yapýlýr. Ilýbada Dolmasý

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2