Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • ½ kg. yeþil veya kýrmýzý kuru biber • 1 bardak pirinç • 250 gr. kýyma • 2-3 adet soðan • ½ çay bardaðýndan az zeytinyaðý • 1,5 su bardaðý su • Tuz, karabiber, pul biber • Nane Hazýrlanýþý: Kuru biberler suda yumuþayana kadar haþlanýr. Pirinç ve kýyma çið olarak bir kapta karýþtýrýlýr. Üzerine kýyýlmýþ soðanlar dökülür. Baharatlar da ilave edilerek üzerine zeytinyaðý gezdirilir. Kuru biberlerin içine bir tatlý kaþýðý yardýmý ile harçtan konulur ve teflon bir tencereye yan yana dizilir. Üzerine dilim dilim limon konulur ve 1,5 su bardaðý su ilave edilerek kýsýk ateþte dinlendire dinlendire piþirilir. Ara sýra tadýna bakýlarak iç harcý piþene kadar ocakta tutulur. Bu tarif patlýcan kurusu içinde geçerlidir. Sunum ; sýcak servis yapýlýr. Kuru Biber Dolmasý

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2