Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 500 gr. iri kuþbaþý et • 1 orta boy soðan • 2 orta boy domates • 2 adet yeþil biber • 1 diþ sarýmsak • 1,5 çay bardaðý su • Karabiber • Tuz Hazýrlanýþý: Küpün içine önce bütün soðan yerleþtirilir. Daha sonra sýrasý ile et, domates, biber, sarýmsak, tuz ve karabiber koyulup, suyu ilave edilir. (Etin hiç yaðý yoksa yarým çay bardaðý sývý yað ilave edilebilir.) Küpün aðzý sýkýca kapandýktan sonra çok kýsýk ateþte 3 saat kadar piþirilir. Sunum, kýzarmýþ patates , pirinç pilavý ile servis yapýlabilir. Küp Eti

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2