Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 1 kg dana eti • 3 çorba kaþýðý tereyaðý • 1 tatlý kaþýðý tuz • 2 adet domates • 50 gr. biber Hazýrlanýþý: 1 kg. dana eti kuþbaþý þeklinde doðranarak tencereye atýlýr. Suyu çekinceye kadar ocakta býrakýlýr. Suyunu çektikten sonra biraz yað atýlýr ve tuz ilave edilir. Daha sonra 10 dakika bu vaziyette kýsýk ateþte býrakýlýr. Biberler doðranarak yemeðe ilave edilir ve 5 dakika piþirilir. Daha sonra domatesler kuþbaþý doðranarak ilave edilir ve 2 dakika daha kavrulur. Sunum ; sýcak olarak servis yapýlýr. Kütahya Usulü Kavurma

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2