Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 1 adet kuzu ön kolu • 3 baþ orta soðan • 1 kaþýk salça • 5 adet çarliston biber • 4 adet domates • Tuz , karabiber Hazýrlanýþý: Etimiz parça olarak gövece konur, tuz atýlýr, soðan doðranarak bir müddet kavrulur, daha sonra domates ve salça ilavesi yapýlarak suyu çekilene kadar beklenir. Çarliston biberler doðranýp içine atýlýr. Daha sonra etin üstünü örtecek kadar kaynamýþ su ilave edilir. Bir iki taþým kaynadýktan sonra fýrýna konulur. 30 dakika sonra etin piþip piþmediði kontrol edilir. Gövecin üstü kýzarýnca fýrýndan alýnýr. Sunum; sýcak olarak servis yapýlýr. Göveç

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2