Kütahya Mutfak Kültürü
Malzemeleri: 1 kg. az yaðlý kýyma 2 baþ kuru soðan 2-3 yumurta Kibrit kutusu büyüklüðümde yaþ maya ½ su bardaðý ýlýk su 1.5 su bardaðý un Kýrmýzý biber, tuz Hazýrlanýþý: Maya, ýlýk suya koyulur ve kabarmasý için beklenir. Ardýndan tümmalzemeler karýþtýrýlarak yoðrulur. Tezgaha un serpilir. Köfte hamurundan alýnýp yerde yuvarlanýr. Parmak büyüklüðünde köfteler yapýlýr. Kýzgýn yaðda kýzartýlýr. Sunum: Tabaða alýnýp kuru soðan ve maydanozla sýcak servis yapýlýr. Kuru Köfte
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2