Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 1 kg. az yaðlý kýyma • 2 baþ kuru soðan • 2-3 yumurta • Kibrit kutusu büyüklüðümde yaþ maya • ½ su bardaðý ýlýk su • 1.5 su bardaðý un • Kýrmýzý biber, tuz Hazýrlanýþý: Maya, ýlýk suya koyulur ve kabarmasý için beklenir. Ardýndan tümmalzemeler karýþtýrýlarak yoðrulur. Tezgaha un serpilir. Köfte hamurundan alýnýp yerde yuvarlanýr. Parmak büyüklüðünde köfteler yapýlýr. Kýzgýn yaðda kýzartýlýr. Sunum: Tabaða alýnýp kuru soðan ve maydanozla sýcak servis yapýlýr. Kuru Köfte

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2