Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • ½ kg. orta yaðlý kýyma • 3 baþ soðan • 1 çay kaþýðý karbonat, karabiber, kýrmýzý biber, tuz • 1 çay bardaðý su • Aldýðý kadar un • 1 su bardaðý sývý yað • ½ kg. süzme yoðurt • 150 gr. tereyaðý Hazýrlanýþý: Soðanlar rendelenir. Kýyma, rendelenmiþ soðan, tuz, karabiber, karbonat, kýrmýzý biber, su ve aldýðý kadar unla yoðrulur. Bir miktar hamur yerde yuvarlanýp 1,5 cm. kesilir. Rende (kalbur) üzerine konulup bastýrýlýr, iz býrakýlýr. Kesilip sývý yaðda kýzartýlýr. Kaynayan tuzlu suya atýlýp suyu azalýncaya kadar (yaklaþýk 45 dk .) piþirilir. Sunum; piþirilen köfteler servis tabaðýna alýnýr. Ýnceltilmiþ süzme yoðurt köftelerin üzerine konur. Ayrýca kýzdýrýlan kýrmýzý biberli tereyaðý, yoðurtlu köftenin üzerinde gezdirilir. Kalbur Köftesi

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2