Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 1 adet kaz (mümkünse besiye atýlmýþ) • 15 adet kurutulmuþ yufka • 1 çay bardaðý sývý yað • Tuz Hazýrlanýþý: Kaz kesilir, temizlenir ve haþlanýr. Daha sonra pembeleþinceye kadar kýzartýlýr. Tuz ilave edilir. Yufkalar kýrýlýr, nemlendirilerek, üstü kapatýlýp yumuþamaya býrakýlýr. Ayný iþlem kazýn suyu ile 2-3 defa tekrarlanýr. Demlenen yufkalar bir tencereye alýnarak ýsýtýlýr. Kazýn yaðý yufkalara yedirilir. Yufkalar ne çok yumuþak ne de çok kuru olmalýdýr. Sonra üzerine kaz bütün olarak veya yarým olarak konur. Sunum; genel adet kaz tiridinin bütün olarak sofraya getirilip, etlerinin bir bilen tarafýndan ayrýlmasý ve daðýtýlmasýdýr. Yanýnda mevsimine göre turþu (domates veya biber) ile servis edilir. Kaz Tiridi

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2