Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 2 su bardaðý pirinç • 1,5 su bardaðý haþlanmýþ nohut • 150 gr. margarin • 1 çay bardaðý sývý yað • Tuz , karabiber Zerde Malzemeleri; • 2 çay bardaðý toz þeker • 2 çay bardaðý pirinç Pilavýn Hazýrlanýþý: Pirinçler sýcak suda yarým saat bekletilip, süzülür. Diðer tarafta tencerede yað eritilir.3 su bardaðý su, tuz, karabiber ve nohutlar tencerede eriyen yaða dökülür. Su kaynadýktan sonra pirinçler de tencereye ilave edilir. Önce hýzlý daha sonra kýsýk ateþte göz göz oluncaya kadar piþirilir ve demlenmeye býrakýlýr. 15-20 dakika bekletildikten sonra servise hazýr olur. Zerdenin Hazýrlanýþý: 2 çay bardaðý pirinç su ile kaynatýlarak yumuþatýlýr.2 çay bardaðý þeker ilave edilerek, þeffaf bir görünüm elde edilinceye kadar piþirilir. Ýstenirse portakal suyu da katýlýr. Zerdeli pilav özellikle kýz kýnasý denilen eðlencelerde ikram edilir. Sunum; nohutlu pilav ile zerde birlikte sunulur. Zerdeli Pilav

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2