Kütahya Mutfak Kültürü
Malzemeleri: 1 su bardaðý mercimek (siyah) 2 su bardaðý pirinç 2 baþ soðan Karabiber 150 gr. tereyaðý 1 çay bardaðý sývý yað Hazýrlanýþý: Pirinçler sýcak suda yarým saat ýslatýlýr. Mercimekler ayýklanýr, haþlanýr ve süzülür. Diðer tarafta ince kýyýlmýþ soðanlar pembeleþene kadar yaðda kavrulur. Islatýlan pirinçler yýkanýp süzülür. Kavrulan soðanlara ilave edilir. Pirinçler uzayýncaya kadar kavrulur. Mercimekler de ilave edilerek sýcak su koyulur. Kýsýk ateþte göz göz oluncaya kadar piþirilir ve dinlenmeye býrakýlýr. Sunum; ýlýk olarak servis yapýlýr. Mercimekli Pilav
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2