Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 2 adet kuru soðan • 2 adet orta boy havuç • 300 gr. tavuk ciðeri • 1 kahve fincaný kuþ üzümü • 2 su bardaðý pirinç • 1 tatlý kaþýðý karabiber • 1 tatlý kaþýðý tarçýn • 1 tatlý kaþýðý tuz • 3 çorba kaþýðý margarin Hazýrlanýþý: Soðanlar doðranýp margarinle birlikte kavrulur. Kavrulan soðanlarýn üzerine küçük küçük doðranmýþ ciðer, havuç ve kuþ üzümü ilave edilir. Biraz daha kavrulduktan sonra karabiber, tarçýn ve tuz serpilerek karýþtýrýlýr. Ayýklanýp, yýkanmýþ pirinçler ilave edilip, pirinçler yumuþadýðýnda ateþten alýnarak demlenmeye býrakýlýr. Sunum: ýlýk olarak servis yapýlýr. Buhara Pilavý

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2