Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • 1 büyük tavuk • 5 lt. su • Tuz • 5 yemek kaþýðý tereyaðý • 1 tatlý kaþýðý kýrmýzý toz biber • 2 kg. un • ½ kg. süzülmüþ katý yoðurt • 1 baþ sarýmsak Tavuðun Hazýrlanýþý: Temizlenip yýkanmýþ tavuk, büyükçe tencereye konulur, su ve tuz ilave edilerek, piþinceye kadar kaynatýlýr. Ilýyýnca tepsinin ortasýna konulur. Þibitin Hazýrlanýþý: 2 kg. una 1 yemek kaþýðý tuz katýlarak, kulak memesi yumuþaklýðýnda yoðrulup, üzerine nemli bir bez örtülerek 10 dakika bekletilir. Küçük bezelere ayrýlan hamur, 1 mm. kalýnlýðýnda açýlarak kýzgýn saç üzerinde iyice kurutmadan çevire çevire piþirilir ve hemen rulo halinde sarýlýp 5 cm. boyunda parçalara kesilerek tepsideki tavuðun etrafýna dik dik dizilir. Tavuðun suyu da þibitlerin üzerine ýlýk þekilde dökülerek tirit yapýlýr. Üzerine kýzarmýþ kýrmýzý biberli tereyaðý gezdirilir. (Arzu edilirse sarýmsaklý yoðurt dökülür.) Sunum ; ýlýk olarak servis yapýlýr. Þibitli Tavuk Tiridi

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2