Kütahya Mutfak Kültürü
Malzemeleri: Hamuru için; 200 gr. un 4 yumurta 2 su bardaðý su, tuz Sosu için; ½ kg yoðurt 1 diþ sarýmsak 100 gr. tereyaðý (üzerine) Kýrmýzý biber Harcý için; 700 gr. yaðsýz kýyma ½ demet maydanoz 300 gr. tereyaðý (yaðlamak için) 1 çay bardaðý sývý yað (tepsiyi yaðlamak için) Hazýrlanýþý: Un büyükçe bir kaba alýnýr. 4 yumurta, tuz, 2 bardak su ile katý bir hamur yapýlýr. Hamurlar on bir eþit parçaya ayrýlýr. 9 tanesi tepsi büyüklüðünde açýlýr. Gazetenin üzerine serilir. Hamur gazete okunacak incelik de olmalýdýr. Büyük bir tencerede su kaynatýlýr. Tereyaðý, bir çay bardaðý sývý yað ile beraber kýzdýrýlýr. Kýyma hafif kavrulur, maydanoz ilave edilir. Hamurun bir parçasý açýlýr. 60 cm.lik tepsi yaðlanýr. Hamur üzerine serilir. Diðer hamurlar kesilir, kaynayan suya atýlýr. Sudan soðuk suyun içine alýnýr, oradan kevgirin üzerine serilir. Fýrça ile yaðlanýr. Kýyma 8'e bölünür. Yaðlanmýþ hamura serpilir. 4'lü ocaðýn üzerinde kýzartýlýr. Hafif soðuyunca baþka tepsi yardýmý ile çevrilir, diðer tarafý kýzartýlýr. Sunum; dilimler halinde kesilir, üzerine arzuya göre et suyu serpilir. Sarýmsaklý yoðurt ve tereyaðlý biber dökülür ve sýcak servis yapýlýr. Kýymalý Su Böreði
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2