Kütahya Mutfak Kültürü

Malzemeleri: • ½ kilo un • 1 tane yumurta • 1 tatlý kaþýðý tereyaðý • 1,5 bardak ýlýk su • Yoðurt , sarýmsak Ýç Malzemeleri: • 1 demet maydanoz • ½ kilo kýyma • 1 çay kaþýðý karabiber • 1 çay kaþýðý tuz Sos için: • 4 bardak su • 100 gr. tereyaðý • 100 gr. salça Hazýrlanýþý: Un içine yumurta ve su katýlýp yoðrulur. Hamur yumurta büyüklüðünde parçalara ayrýlýr ve parçalar tek tek açýlýr. Açýlan bezeler kare büyüklüðünde kesilir. Ayrý bir kaba kýyma, maydanoz, karabiber karýþtýrýlýp, açýlan bezelere fýndýk büyüklüðünde konulur. Tepsi yaðlanýp, 90 derecedeki fýrýna sürülür. 20 dakika piþirilir. Fýrýndan çýkarýldýktan sonra üzerine 1 bardak sýcak su eklenir. Sosu için; tereyaðý kýzdýrýlýr ve salçasý ilave edilir. 4 bardak su ile sulandýrýldýktan sonra fýrýndan çýkarýlan mantýnýn üzerine dökülür. Sunum ; mantý yumuþayýnca üzerine önce sarýmsaklý yoðurt, sonra kýzartýlmýþ tereyaðý dökülerek servise sunulur. Mantýnýn içine yeþil mercimek konularak da yapýlabilir. Kýymalý Sini Mantýsý

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2